Локшина на українські вуха: Лише одна з п'яти заяв Тимошенко виявилося правдою - Комітет виборців України

Для аналізу було відібрано кілька тверджень, на які Тимошенко посилалася в своїх оцінках і які вживала як аргументи для доведення правдивості своїх слів.

Юлія Тимошенко. Фото:112.ua

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко оперує недостовірною інформацією в своїх публічних виступах. Такий висновок зробили експерти проекту "Дослівно", передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Експерти проаналізували останній великий ефір Юлії Тимошенко на одному з телеканалів і прес-конференцію політика, яка відбулася 25 листопада.

Для аналізу було відібрано кілька тверджень, на які Тимошенко посилалася в своїх оцінках, які вживала як аргументи для доведення правдивості своїх слів.

З п'яти проаналізованих заяв Юлії Тимошенко три виявилися помилковими, а ще одна - мала маніпулятивний характер, передає прес-служба ВГО "КВУ".

У повідомленні наголошується, що в рамках проекту "Дослівно" найближчим часом буде проведено фактчекінг заяв інших провідних політиків.

"Наше завдання - дуже тверезо оцінювати кожну тезу, яку проголошують українські політики. Для того, щоб виборці мали повний масив даних, цілісну картину для оцінки роботи політиків і для убезпечення себе від популізму", - заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Повідомляється, що проект "Дослівно" аналізує як політичні сили чи окремі політики виконують свої обіцянки. Експерти Комітету виборців перевіряють і досліджують публічні висловлювання політиків, законотворчі ініціативи, виборчі програми.

В рамках проекту було представлено три аналітичних дослідження: "Хто саботує проведення реформи децентралізації в Україні", "Як парламентські фракції виконують свої обіцянки в частині соціальної політики" і "Два роки Верховної Ради: як фракції виконують свої передвиборчі програми".

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...