"Лошадь обнюхался с утра": Лавров несподівано заявив про підготовку Європи до ядерного удару по РФ

За словами голови МЗС РФ, Росія нібито не має розгорнутого тактичного ядерного озброєння і не проводить навчання щодо його застосування.

Сергій Лавров. Фото: AFP.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти РФ. Про це міністр Путіна повідомив на Конференції з роззброєння, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

"Ядерному роззброєнню перешкоджає і збереження американської нестратегічної ядерної зброї в Європі, що супроводжується дестабілізуючою практикою "спільних ядерних місій". В рамках цих місій з грубим порушенням Договору про нерозповсюдження [ядерної зброї] неядерні члени НАТО беруть участь у плануванні застосування американських нестратегічних ядерних боєприпасів і залучаються до освоєння відповідних навичок. Всім повинно бути зрозуміло, що тим самим військові США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти Росії", - сказав Лавров.

За його словами, Росія нібито не має розгорнутого тактичного ядерного озброєння і не проводить навчання щодо його застосування. На слова глави МЗС РФ з гумором відреагували користувачі Twitter.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...