Лозовий з 14 років торгував ялинками в Рівному? Щоб заробити $80 тис., €50 тис. і 800 тис. грн, йому треба було вирубати ліс від Рівного до Костополя - Луценко

Генпрокурор наголосив, що аналіз декларації нардепа Андрія Лозового дозволив слідчим інкримінувати йому ухилення від сплати податків.

Юрій Луценко. Фото:Zik

Пояснення, які депутат Ради від Радикальної партії Андрій Лозовий дав слідчим щодо сплати ним податків та доходів, зазначених в його електронній декларації, викликали підозри в його нещирості. Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко в ході розгляду питання про позбавлення Лозового імунітету, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Він показав, що з 14 років торгував ялинками в Рівному. Я теж з Рівного і знаю, скільки там коштували ялинки. Щоб заробити $80 тис., €50 тис. і 800 тис. грн, йому треба було вирубати ліс від Рівного до Костополя", - заявив Луценко.

Крім того, не знайшлося підтвердження словам Лозового про отриману ним спадщину від родичів з Москви і Рівненської області, сказав генпрокурор.

Як відомо, 5 липня регламентний комітет ВР визнав подання Генпрокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Лозового недостатньо обгрунтованим. За даними Луценка, парламентарій не заплатив податків майже на 1,85 млн грн і вніс до декларації недостовірні дані.

Він не виключав перекваліфікації провадження зі статті про несплату податків на статтю про незаконне збагачення.

Лозовий заявив, що подання Генеральної прокуратури на притягнення його до кримінальної відповідальності є помстою Радикальної партії з боку Луценка.

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...