Луценко пояснив, що чекає Розенблата, Полякова та решту депутатів-корупціонерів

У генпрокуратурі 13 липня чекають для вручення підозри нардепів Розенблата та Полякова, з яких зняли депутатську недоторканність.

Юрій Луценко. Фото:rbc.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко хоче особисто вручити підозри фігурантам так званої "бурштинової справи" – Бориславу Розенблату та Максиму Полякову, а щодо парламентарів Андрія Лозового та Євгена Дейдея, то його відомство готує нові представлення на зняття депутатської недоторканності. Про це він заявив під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Завтра, 13 липня, на 14:30 Розенблата та Полякова викликано до Генеральної прокуратури України, і я особисто вручу їм підозри. Так велить закон. Після цього у справу вступить керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який буде продовжувати подальше слідство", – зауважив він.

Крім того, очільник ГПУ додав, що наразі триває робота над внесеним 11 липня поданням на депутата з фракції "Народний фронт" Дениса Дзензерського, яке зараз юридична служба Генпрокуратури оцінює з точки зору відповідності законодавству.

Також його відомство працює над двома відхиленими парламентом поданнями, які буде повторно внесено до Генпрокуратури.

"З великою ймовірністю можу сказати, якщо депутати не бачать несплати податків Лозовим то, очевидно, доведеться побачити незаконне збагачення, яке вже не передбачає можливості відбутися штрафом або виплатою відповідної суми", – підкреслив Луценко.

Водночас генпрокурор наголосив, що і щодо депутата Євгена Дейдея є підстави говорити про незаконне збагачення.

"За всіма відхиленими представленнями на народних депутатів будуть готуватися нові представлення", – наголосив головний прокурор України.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...