Луценко заблокував для НАБУ доступ до ЄРДР, - Артем Ситник

НАБУ має доступ до всіх баз даних та інформаційних систем державних органів, в тому числі і до Єдиного реєстру досудових розслідувань, який ведеться ГПУ.

Артем Ситник. Фото: nabu.gov.ua.

Генеральна прокуратура заблокувала доступ директора НАБУ і його заступників до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

"З ГПУ у нас відносини доволі опосередковані, вони не здійснюють за нами нагляд. Єдине, що можу сказати, що впродовж останніх декількох днів пан Луценко, наприклад, заблокував доступ директора НАБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - сказав Ситник.

Він пояснив, що згідно зі статтею 17 закону про НАБУ, НАБУ має доступ до всіх баз даних та інформаційних систем державних органів, і доступ до Єдиного реєстру досудових розслідувань, який ведеться ГПУ, давав НАБУ ще колишній генпрокурор Віктор Шокін.

"Але впродовж останніх днів ми отримали письмове попередження, що доступ директора і його заступників... припиняється. І цей доступ на сьогоднішній день припинений", - сказав Ситник, уточнивши, що попередження було з боку генпрокурора Юрія Луценка.

На питання про пояснення такого кроку директор НАБУ сказав: "Там є достатньо вільне трактування діючого законодавства. І прийняте рішення про припинення цього доступу. І це рішення мені здається доволі дивним, оскільки якраз ми постійно розвиваємо напрямок доступу до баз даних, до реєстрів".

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...