Лише за півроку: Люди Авакова отримали в користування цінні родовища у трьох областях - ЗМІ

Фірми, співзасновником яких є житель Полтави Роман Дружбін, отримали доступи до родовища літію в Кіровоградській області, урану в Миколаївській області, нафти і газу в Харківській області.

Арсен Аваков. Фото:ipress.ua

Пов'язані з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим компанії отримали в користування родовища корисних копалин в Україні в трьох областях. Фірми, співзасновником яких є житель Полтави Роман Дружбін, отримали доступи до родовища літію в Кіровоградській області, урану в Миколаївській області, нафти і газу в Харківській області. Про це пишуть Наші гроші, зазначають Патріоти України.

Також 24 травня Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Держекоінспекцію затвердити фірмі "Ангро Інвест" екологічні картки на вісім ділянок, що відкриває бізнесменам доступ до нафти і газу в Полтавській області.

У Житомирській області дві фірми Дружбіна не отримали дозволу на розробку двох родовищ титану та берилію.

"Дружбін - це колишній бізнес-партнер по ТОВ "Центральна нафтогазотранспортна компанія" Олександра Павлюченка, якого в ЗМІ називають кримінальним "авторитетом" на прізвисько Саша Браслет. Сьогодні Павлюченко є помічником нардепа з "Народного фронту" Ігоря Котвицького, який в свою чергу є давнім бізнес-соратником міністра МВС Арсена Авакова", - наголошується в матеріалі.

Як повідомлялося раніше, Котвицький прославився виведенням в минулому році $40 млн, які раніше належали ТОВ "Крим Петролеум Компані", що видобувала газ в Криму спільно з ТОВ "Кримтопенергосервіс" втікача, міністра екології Миколи Злочевського.

У середині 2000-х Павлюченко був саме помічником Злочевського. Також, за даними ЗМІ, підконтрольне раніше Злочевському ТОВ "Ютекснафтогаз" останнім часом перейшов під контроль оточення Авакова.

"Фірми Дружбіна надавали Кировоградській і Полтавській обласним радам лист-гарантію від гонконгської Eternity (Asia) Limited, яка обіцяла інвестиції в родовища. Засновником цієї фірми є офшор з Британських Віргінських островів "Trade delta ventures limited", а директором - житель Дніпропетровська Олександр Наумчик.

Чоловік з таким ПІБ в 2007-2012 був помічником народного депутата від "Батьківщини" Дмитра Ветвицького. Ветвицький раніше очолював "Єдині енергетичні системи України", в 2011 році залишив фракцію "Батьківщина". Також до 2014 року в "Батьківщині" знаходився Аваков", - резюмуває видання

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали:

Ситуація на Донбасі: Окупанти захопили Котлярівку та та просунувся біля кількох населених пунктів - DeepState (мапа)

неділя, 5 травень 2024, 8:05

Російські війська на сходіокупували Котлярівку та вийшли на адміністративні межі Очеретиного. Зафіксовано просування біля інших населених пунктів. Про це у ніч проти неділі, 5 травня, повідомляє DeepState. . Зазначається, що окупанти просунулися біля...