"Лицеміри, підбурювачі та брехуни": Американський дипломат відверто висловився на адресу росіян

Даніель Байєр закликав РФ вивести війська і дотримуватися своїх зобов'язань по відновленню режиму припинення вогню на сході України.

Даніель Байєр. Фото: соцмережі.

Роздування Росією конфлікту на сході України є обструкціонізмом, підбурюванням і лицемірством. Про це заявив представник США при ОБСЄ посол Даніель Байєр, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

З відповідною заявою американський дипломат виступив в четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ в Женеві. "За минулий тиждень Збройні сили України зазнали найбільше жертв з моменту підписання угоди про припинення вогню з вересня 2015 року", - зазначив він.

Байєр заявив, що велику кількість жертв спричинило застосування об'єднаними російсько-сепаратистськими силами більшої кількості важкої зброї, в тому числі мінометів, артилерії і систем залпового вогню "Град". "Обструкціонізм і навмисне внесення Росією плутанини викликає сумніви в її прихильності мирному врегулюванню конфлікту. На нашому попередньому засіданні постійної ради, де Україна, ЄС, Канада, Швейцарія, Туреччина, і США наголосили на необхідності взаємного виведення військ, Росія знову повторила свою підбурювальну і лицемірну риторику", - заявив Байєр.

Він закликав РФ вивести війська і дотримуватися своїх зобов'язань по відновленню режиму припинення вогню на сході України. "Росія і сепаратисти, яких вона підтримує, повинні негайно зробити конкретні кроки щодо зниження напруженості і відведення військ уздовж лінії зіткнення", - зазначив представник США при ОБСЄ.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...