"Мы - за общепонятный": Депутати Миколаївської облради не захотіли позбавити російську мову статусу регіональної

Як відомо, регіональні мови запровадив мовний закон Ківалова-Колесніченка, який вже визнали неконституційним.

Ілюстрація:Bigmir.netДепутати Миколаївської обласної ради не проголосували за скасування регіонального статусу російської мови. Про це повідомляє місцеве видання Новости N, передають Патріоти України.

Як стало відомо, прийняття відповідного рішення було провалено на позачерговій сесії Миколаївської облради. Глава облради Вікторія Москаленко зачитала проект рішення про скасування статусу російської мови як регіональної, але місцеві депутати не підтримали його.

А 19 депутатів, присутніх на сесії, взагалі не голосували.

Повторно питання виносити на розгляд не стали. Відзначається, що рішення про визнання російської мови регіональною депутати Миколаївської міськради затвердили ще 7 вересня 2012 року.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...