Майбутня проблема Трампа: Відмова від санкцій означатиме ігнорування роботи американських розвідслужб - експерт

Нинішній президент США Барак Обама, вводячи нові санкції проти РФ, частково "заганяє" адміністрацію свого наступника Дональда Трампа "в кут".

Посольство РФ у США. Ілюстрація:Еспресо.TV

Можлива відмова наступного президента США Дональда Трампа від останніх санкцій, введених відносно РФ нинішнім президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою, буде означати невизнання результату роботи американських розвідувальних служб. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив заступник директора Кеннановського інституту у Вільсоновському центрі у Вашингтоні Вільям Померанц, інформують Патріоти України.

"Запроваджуючи санкції, Барак Обама частково заганяє адміністрацію Трампа в кут. Адміністрація Трампа дає зрозуміти, що вона може скасувати економічні санкції, введені після анексії Криму та втручання Росії в справи України, тому що вони неефективні. Але нові санкції, введені Обамою, помітно відрізняються від попередніх. і відмова від них буде означати невизнання Дональдом Трампом результату роботи американських розвідувальних служб. Саме це є великою проблемою, це означає розкол між президентом Трампом і американськими службами безпеки", - вважає Померанц.

Як відомо, 29 грудня президент США Барак Обама підписав указ про введення санкцій проти ФСБ і ГРУ, трьох російських компаній, що займаються інтернет-технологіями, а також шести громадян РФ у зв'язку з їх можливою причетністю до кібератаки на державні і політичні інститути США.

Крім цього, Державний департамент США оголосив персонами нон грата 35 російських дипломатів. У заяві спікера Держдепу Марка Тонера йдеться, що їх дії "не відповідали дипломатичному або консульському статусу".

Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявляв, що відповідь Росії на нові санкції буде заснована на принципі взаємності і заподіє істотного дискомфорту США.

У МЗС РФ запропонували у відповідь вислати з Росії 35 американських дипломатів, але Путін не підтримав цю ініціативу. Він заявив, що РФ не буде "опускатися до рівня" кухонної ", безвідповідальної дипломатії" і подальші кроки по відновленню російсько-американських відносин буде вибудовувати, виходячи з політики, яку проводитиме адміністрація Трампа.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...