Майдан близько: У Казахстані неспокійно, режим б'ється в істериці (відео)

Формальний привід для протестів - новий закон про продаж землі. Казахи злякалися, що їх землю скуплять китайці.

Казахи вийшли на свій Майдан. Фото: social media.

Останнім часом в Казахстані неспокійно. Країну охопили масові протести, які з великою часткою ймовірності можуть призвести до місцевого Майдану і падіння режиму Назарбаєва. Формальний привід для протестів - новий закон про продаж землі. Казахи злякалися, що їх землю скуплять китайці. Про це пише на своїй сторінці в Фейсбуці журналіст Денис Казанський, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Але по суті справа не тільки в земельному законі. Казахи бунтують головним чином через проблеми в їх сировинній економіці і через падіння рівня життя після обвалу цін на нафту. Поки нафта коштувала дорого, в Казахстані була "стабільність". Тепер стабільність скінчилася разом із сировинною халявою.

Природно, режим б'ється в істериці, намагаючись довести, що всі протести організовані "п'ятою колоною". Ось шедевр державної пропаганди на ТВ. Кисельов відпочиває.

Втім, подивимося, як він заговорить, коли масові протести нарешті докотяться до Росії. Може і не те буде.

Росія нищить все: Військові показали, як виглядає зруйнований Часів Яр (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:22

Воїни штурмового батальйону "Чорний лебідь" 255-ї ударної групи Збройних сил України, які діють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру, передають Патріоти України. У відеозаписі з дронів можна побачити зруйновану внаслідок росі...

Раптово вирішив "розширити бізнес": Відомий австрійський банк вляпався в гучний скандал через Росію

вівторок, 16 квітень 2024, 13:55

Австрійський банк Raiffeisen Bank International нещодавно розмістив десятки оголошень про вакансії в Росії. Компанія має амбітні плани щодо розвитку в країні-агресорці, що суперечить офіційній обіцянці піти з ринку. Видання Financial Times виявило, що ...