"Має право на самозахист": Україна може розраховувати на нову зброю зі США

Нинішня адміністрація Білого дому відмовилася від тези про те, що поставки зброї в Україну можуть посилити протистояння на Донбасі.

Курт Волкер. Фото: Delo.ua.

Спецпредставник Держдепу США у справах України Курт Волкер заявив про можливі переговори з Києвом щодо продажу зброї. Волкер під час виступу в аналітичному центрі Atlantic Council у Вашингтоні нагадав, що Україна може отримати нову американську зброю, оскільки США скасували ембарго, яке діяло за часів адміністрації Барака Обами, передають Патріоти України.

За його словами, нинішня адміністрація Білого дому відмовилася від тези про те, що поставки зброї в Україну можуть посилити протистояння на Донбасі.

– Ми позбулися цього, і ми тепер можемо допомогти Україні протитанковою зброєю, системами для боротьби зі снайперським вогнем, – заявив спецпредставник США.

Волкер наголосив, що рішення адміністрації Дональда Трампа полягає у тому, “щоб ставитися до України як до країни, яка має право на самозахист, яка має стратегію національної безпеки, країни, яка, імовірно, має недоліки у цій стратегії”. При цьому він зазначив, що відбувається взаємодія з Конгресом стосовно нового пакету військового фінансування.

– І ми будемо зустрічатися з українцями, щоб говорити також про експортний продаж зброї, – наголосив він.
Джерело: УНІАН

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...