Майже анекдот: Рабинович восени стане найвпливовішою людиною України?

За словами політолога Володимира Макаровського, сама стратегія політика нібито спрямована на мобілізацію максимальної кількості протестного електорату. Але, як ми знаємо, кожна політична сила намагається витлумачити дані соцопитувань на свою користь.

Вадим Рабинович. Фото: соцмережі.

«Опозиційна платформа - За життя» народного депутата Вадима Рабиновича демонструє динаміку зростання рейтингу, яка дає цій політсилі шанси перемогти в 2019 році на парламентських виборах. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політичний експерт Володимир Макаровський, передають Патріоти України.

«На днях была опубликована свежая социология от КМИС. Сравнил ее данные с сентябрьским опросом этого же института. И на основе проведенного анализа могу с уверенностью заявить, что „Оппозиционная платформа — За життя“ Вадима Рабиновича на данный момент является одним из главных кандидатов на победу в парламентских выборах. Она демонстрирует действительно стремительный рост рейтинга, а значит — получает все шансы победить на выборах в Раду», — заявив експерт.

Макаровський порівняв два соціологічних дослідження КМІС - за вересень і за грудень, згідно з якими «Опозиційна платформа - За життя» продемонструвала найбільш впевнений приріст підтримки і вирвалася в лідери парламентських перегонів.

«Так, в сентябре, по данным КМИС, партия „За життя“ набрала 9,3% голосов. Сейчас у „Оппозиционной платформы“ уже 11,3% голосов определившихся избирателей. Причем у „платформы“ есть большой мобилизационный ресурс, который поможет развить растущее лидерство партии на предстоящих выборах. Процент неопределившихся за три месяца снизился с 31,7% до 27,6%. Если сопоставить данные, половина неопределившихся сделала выбор в пользу одной партии — „ОП — За життя“. Дальнейшая мобилизация такого резерва гарантирует победу для объединенной оппозиции», — зазначив політолог.

За словами Макаровського, сама стратегія Вадима Рабиновича спрямована на мобілізацію максимальної кількості протестного електорату. Експерт як приклад навів відмову політика від участі в президентських виборах заради об'єднання зусиль опозиції.

«Объединение с Юрием Бойко и стратегия выдвижения единого кандидата в президенты консолидировала электорат объединенной оппозиции. Дальновидный поступок Рабиновича в итоге пошел на пользу его политсиле, и данные социологии это подтверждают», — резюмував Володимир Макаровський.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...