Махінації Москви розкриті: У Польщі знайшли помилки майже в усіх документах по жертвах Ту-154 Качиньського

У прокуратурі Польщі повідомили, що планується "дипломатичний наступ" в питанні повернення Росією уламків президентського лайнера, що розбився під Смоленськом.

У Польщі знайшли помилки майже в усіх документах по жертвах Ту-154 Качиньського. Фото: interfax.ru

Польська сторона заявила про необхідність створити групу судмедекспертів, які познайомилися б з медичною документацією, в тому числі і з Росії, яка стосується жертв катастрофи Ту-154М під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Необхідно створити групу судмедекспертів, які ознайомилися б з медичною документацією, в тому числі і з Росії", - заявив заступник генпрокурора Польщі Марек Пасёнек під час прес-конференції. За його словами, в документах було виявлено "безліч помилок", які торкнулися 90% тіл жертв авіакатастрофи.

Пасёнек підкреслив, що поки що рано говорити про можливу ексгумацію тіл жертв катастрофи, допустивши прийняття подібного рішення дещо пізніше.

Замгенпрокурора зазначив, що в першій половині травня відбудеться зустріч прокурорів з членами сімей жертв катастрофи Ту-154М, під час якої буде порушено питання про можливу ексгумацію тіл, яку теоретично можна провести без згоди родичів.

Він також зазначив, що планується "дипломатичний наступ" в питанні повернення Росією уламків президентського лайнера, що розбився під Смоленсько.

Як відомо, пасажирський літак Ту-154 розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Всі 96 осіб, що перебували на борту, в тому числі президент Польщі Лех Качинський з дружиною, з членами урядової делегації, що летіли на поминальні заходи в Катинь, а також члени екіпажу - загинули.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...