Максим Поляков і голодранці: Скандальний нардеп в судовому засіданні відзначився дивними заявами

Фігурант "бурштинової справи" назвав голодранцями всіх тих, хто не може придбати собі два іPhone.

М.Поляков. Фото: Голос Столицы.Народний депутат від "Народного фронту" Максим Поляков вважає голодранцями всіх, хто не може придбати собі два іPhone. Про це він заявив в ході судового засідання, на якому йому обирають запобіжний захід, пишуть Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Після слів прокурорів про те, що за отримані в якості хабара гроші він придбав собі та своїй дружині два іPhone, Поляков взяв слово і сказав: “Я працюю з 16 років. Я не настільки голодранець, щоб не купити собі два іPhone”.

Нагадаємо, Максим Поляков підозрюється у вчиненні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

За версією слідства, злочин вчинено за участі народних депутатів України. Наразі встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова ("народний фронт") та Борислава Розенблата (виключений з фракції БПП).

Слідство встановило щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол. США.

Ці кошти використано для ініціювання депутатами змін до законів, підготовки законопроектів та їх внесення до Верховної Ради, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

21 червня генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Полякова та Розенблата.

11 липня Верховна Рада України підтримала зняття недоторканності з Борислава Розенблата та Максима Полякова.

Сьогодні Солом'янський суд Києва обрав народному депутату Верховної Ради України від "Народного фронту" Максиму Полякову запобіжний захід у вигляді застави в 304 тисячі гривень..

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...