Марна трата часу: Надія Савченко навідріз відмовилася подавати апеляцію

Окрім того, з 6 квітня Надія має намір оголосити сухе голодування.

Надія Савченко. Фото:www.radiosvoboda.org

Надія Савченко остаточно відмовилася подавати апеляцію на вирок Донецького суду Ростовської області РФ, який присудив їй 22 роки колонії. Про це повідомляють у понеділок її адвокати після зустрічі зі своєю підзахисною, передають Патріоти України.

"Вийшли від Наді з СІЗО-3. Вона відмовилася подавати апеляційну скаргу. У Росії немає суду, марна трата часу", - пише зокрема Марк Фейгін в Twitter.

Пізніше Марк Фейгін також повідомив, що надія має намір 6 квітня розпочати сухе голодування.

"Стан здоров'я Надії стабільний. П'є лише воду, вага 64 кг, тиск 110/60, температура в нормі", - також повідомив Микола Полозов.

Перед зустріччю в СІЗО адвокат у коментарі виданню ТАСС припустив, що Україна звернеться до РФ з проханням про передачу Савченко після вступу вироку в силу (5 квітня).

"Наскільки мені відомо, відразу після вступу вироку в законну силу, Київ направить екстрадиційний запит про передачу для відбування покарання Савченко на Україні. Складно говорити, коли саме вони будуть направляти. Йшла розмова - з моменту набуття вироком законної сили", - сказав Полозов.

За його словами, у Росії буде можливість дати відповідь протягом 60 днів після отримання звернення.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що готовий обміняти на Надію Савченко двох російських військовослужбовців - Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва, затриманих у Луганській області і які перебувають під судом.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: