Маша Лаврова знову щось прийняла: У МЗС РФ звинуватили Волкера в невизнанні "республік Донбасу"

Марія Захарова заявила, що Курт Волкер не лише "підливає олію в вогонь, а й асоціює себе із однією стороною конфлікту".

Марія Захарова. Фото: РБК.

Представниця російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова гостро прокоментувала нещодавній візит спеціального представника Держдепартаменту США Курта Волкера до України. Вона заявила, що Волкер, мабуть, не читав Мінських угод, якщо не хоче визнавати існування "республік Донбасу". Про це повідомляють у прес-центрі МЗС РФ, передають Патріоти України.

"На жаль, замість того щоб вимагати від Києва припинити ескалацію військової напруженості і нагадати українському керівництву про необхідність виконання його зобов'язань згідно із Мінськими угодами, Волкер традиційно озвучив ряд чергових одіозних тез", – зазначила Захарова.

Вона пояснила, що серед цих його "одіозних висловлювань" є відмова американського посланника визнавати сам факт існування "республік Донбасу". "Це свідчить про те, що він або не читав самих Мінських угод, або не бажає помічати очевидного – під ними стоять підписи представників Донецька та Луганська. Без прямого діалогу з ними неможливо просунутися у врегулюванні конфлікту, будь то кроки в сфері політики і безпеки або дискусія про присутність в регіоні сил ООН", – впевнена речниця російського МЗС.

Окрім цього, Марія Захарова заявила, що Волкер такими своїми діями не лише "підливає олію в вогонь, а й асоціює себе із однією стороною конфлікту".

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...