Матір екс-депутата від Партії регіонів Бережної "накатала" заяву в прокуратуру на Олега Скрипку

Директор Інституту правової політики та соціального захисту Олена Бережна вважає, що лідер гурту "Воплі Відоплясова" розпалює національну ворожнечу і ненависть.

Олег Скрипка. Фото: Ivona - bigmir)net.

На українського музиканта, лідера гурту "Воплі Відоплясова" Олега Скрипку, який висловився про мовне гетто, подали заяву в прокуратуру за розпалювання національної ворожнечі і ненависті. Про це в Facebook повідомила директор Інституту правової політики та соціального захисту Олена Бережна, передають Патріоти України.

"Наш Інститут правової політики та соціального захисту подає в прокуратуру заяву про скоєний злочин громадянином Скрипкою - розпалювання національної ворожнечі і ненависті! Якщо не порушать кримінальну справу, то будемо оскаржувати відмову в суді! Такі чисто расові особини мають відповісти сповна за Законом!" - написала вона.

Зазначимо, що Олена Бережна є матір'ю колишнього депутата від Партії регіонів Ірини Бережної.

Як повідомляли Патріоти України, сам Скрипка заявив, що люди, які не можуть вивчити українську, мають низький IQ,таким ставлять діагноз "дибілізм".

Сам артист у своєму Фейсбуці опублікував велике пояснення щодо гучної заяви.

У зверненні артист зазначив, що в Україні її жителі фактично не мають доступу до україномовних книг, а також, за його словами, є проблеми з кіно та інтернет-контентом.

"Ми маємо величезну кількість прекрасних пісень і артистів. І дуже дивно виглядає кривава різанина за мізерні 25% українських пісень на радіо, і їх повна відсутність на телебаченні в новорічну ніч", - пише Скрипка.

Він підкреслив, що його слова про "гетто" абсолютно однозначні: "Вважаю, що наша держава має надати українцям більше можливостей освоїти рідну мову. Але, якщо частина громадян не здатні її вивчити, то вони самі себе прирікають на асоціальну перспективу".

Артист пояснив, що підтримує надання освітньої допомоги громадянам для вивчення української мови.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...