Медведчук намагається зберігати гарну міну: Українського кума Путіна бачили у списках лютневих санкцій США проти держави-агресора - нардеп

Таку інформацію розповсюдив один із представників БПП у парламенті.

Віктор Медведчук. Фото:Радіо Свобода

Депутат БПП Іван Вінник заявляє, що має інформацію про можливе внесення до санкційного списку США кума президента РФ Путіна і переговорника з гуманітарних питань Віктора Медведчука. Про це Вінник сказав в коментарі каналу 112 Україна, передають Патріоти України.

"З обґрунтованих джерел стало відомо, що Медведчука США вносять в санкційний список у зв'язку з російською агресією проти України", - зазначив Вінник.

"Тому ці зустрічі (з Путіним – ред.) і підтвердження в офіційних джерелах шкодить його ситуації у зв'язку з реалізацією певних персональних, фінансових, економічних санкцій, які можуть бути застосовані до особи", - додав він.

Відомо, що Медведчук знаходиться у санкційному списку США ще з 2014 року. Як відомо, Медведчук є представником України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по Донбасу. Попри заборону на авіасполучення, лише літак Медведчука має змогу курсувати напряму між Україною і Росією.

Лідера громадського руху "Український вибір" кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука не турбує можливе внесення його до списку осіб, на яких будуть поширюватися санкції США. Про це заявили агентству "Інтерфакс-Україна" в "Українському виборі" в п'ятницю.

"Думаю, що Віктора Медведчука знаходження в цьому списку не турбує", – сказали в прес-службі організації. У той же час в "Українському виборі" відзначили, що США ввели санкції проти Медведчука ще в 2014 році.

"І з цими санкціями Віктор Медведчук прекрасно себе почуває, тому що вважає ці дії Сполучених Штатів високою оцінкою його діяльності у боротьбі з внутрішнім керуванням, яке США ввели в Україні", – заявили в прес-службі політика.

"Медведчук ... і далі буде боротися за мирне врегулювання ситуації на сході України, і повернення додому до своїх родин всіх утримуваних осіб, незважаючи на протидію Сполучених Штатів або української партії влади", – додали в громадському русі.

Раптово вирішив "розширити бізнес": Відомий австрійський банк вляпався в гучний скандал через Росію

вівторок, 16 квітень 2024, 13:55

Австрійський банк Raiffeisen Bank International нещодавно розмістив десятки оголошень про вакансії в Росії. Компанія має амбітні плани щодо розвитку в країні-агресорці, що суперечить офіційній обіцянці піти з ринку. Видання Financial Times виявило, що ...

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...