Медведчук розкритикував посла США в Україні

Віктор Медведчук згадав, як у 2002 році Марі Йованович звинувачувала Україну в продажу Іраку комплексів "Кольчуга".

Віктор Медведчук. Фото:www.rusdialog.ru

Лідер Громадського руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук прокоментував заяву посла США в Україні Марі Йованович про так званої гібридної війні РФ проти України. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

«Посол Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович вважає, що так звана гібридна війна Російської Федерації проти України почалася задовго до того, як став використовуватися цей термін. Про це посол заявила під час презентації дослідження «Аудит зовнішньої політики», що проходила сьогодні на зовнішньополітичному форумі. Показово, що про «гібридну війну» заговорила саме пані Йованович. Мабуть, їй видніше, адже саме вона першою від імені Сполучених Штатів публічно звинуватила Україну в поставках комплексів «Кольчуга» до Іраку», - написав політик.

Медведчук нагадав, що тоді, у 2002 році, він очолив державну комісію із захисту інтересів України від необґрунтованих звинувачень, що перевіряла виробництво і продаж всіх «Кольчуг», виготовлених в Україні.

«Ми досліджували кожен зразок і представили докази того, що Україна не продавала «Кольчуги» Іраку. Доповідь комісії була опублікована в Україні, я їздив в США, доповідав про результати нашого розслідування в Раді Безпеки ООН. І наші висновки знайшли додаткові підтвердження, коли американці зайшли в Ірак, тому що жодної «Кольчуги» вони там не виявили.

Але якщо звинувачення на адресу України були публічними і офіційними, то ніяких публічних вибачень, на жаль, так і не послідувало. Через цей скандал Україна опинилася в міжнародній ізоляції, її іміджу та авторитету було завдано серйозної шкоди», - зазначив Медведчук.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...