Мельничук назвав Раду чебуречною і вийшов з коаліції

"Я не можу далі знаходитись в коаліції, яка веде до такого бардака", - сказав Мельничук.

С.Мельничук. Фото: 24tv.ua.

Народний депутат з групи "Воля народу" Сергій Мельничук заявив, що виходить з парламентської коаліції. Таку заяву він зробив у четвер з трибуни Ради. Мельничук передав відповідну заву спікеру Андрію Парубію, пишуть Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Він пояснив свій крок тим, що голова Ради "систематично порушує регламент" і "зробив з парламенту чебуречну". Також нардеп обурений подіями, які сталися в Раді в середу, 15 березня, коли до сесійної зали прийшли правоохоронці, а віце-спікер Оксана Сироїд закрила засідання.

"Я не можу далі знаходитись в коаліції, яка веде до такого бардака. Я виходжу з коаліції, ось моя заява", - сказав Мельничук.

Деякі депутати зустріли цю заяву оплесками.

Як відомо, Мельничук у минулому був командиром добровольчого батальйону "Айдар". Був обраний до Ради за списком Радикальної партії, але залишив її і увійшов до групи "Воля народу".

У лютому Парубій заявив, що у нього немає повноважень підраховувати членів коаліції. Спікер нагадав, що крім двох фракцій в коаліцію входить багато позафракційних депутатів і в нього "немає достатніх даних, щоб назвати кількість цих депутатів".

У середу, 15 березня, вранці віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд закрила ранкове засідання парламенту, пояснивши це тим, що до сесійної зали незаконно увійшли працівники поліції Донецької області.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...