"Мене нудить. Вони прикриваються дрібними сварками": Голова МЗС Угорщини звинуватив Євросоюз у тісних зв'язках з РФ

Петер Сійярто заявив, що Угорщину виставляють серед країн Заходу "не в тому світлі".

Петер Сійярто. Фото:РБК

Європейський Союз звинувачує Угорщину в сильному зближенні з Росією, проте в цей же час має більш тісні відносини з Москвою, ніж Будапешт, приховувані за дрібними сварками. Про це глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив в інтерв'ю австрійському виданню Der Standard, зазначають Патріоти України.

"Ми ніколи не ставили під сумнів територіальну цілісність України. З іншого боку, у кого тісні зв'язки з Росією, а у кого немає?" - задався питанням угорський міністр.

Він нагадав, що канцлер Австрії Себастьян Курц в 2018 році чотири рази зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним, а французький президент Еммануель Макрон провів 12 телефонних розмов з ним і був "зірковим гостем" на Петербурзькому економічному форумі.

Глава МЗС Угорщини зазначив, що під час його останнього візиту в Москву за столом переговорів з енергетики сиділи члени правління чотирьох найбільших енергетичних компаній Євросоюзу.

"Ось чому мене нудить від зображення Угорщини в такому світлі (як союзника Росії - ред.). Оскільки у західних європейців набагато тісніші зв'язки з Росією, ніж у нас. Різниця лише в тому, що великий бізнес вони прикривають поверхневими сварками", - заявив Сійярто.

Джерело: Ліга.net

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...