Мера Риги оштрафували за спілкування російською мовою

Ніл Ушаков заявив, що буде оскаржувати рішення Центру державної мови про накладення штрафу в суді

Ніл Ушаков. Фото: Фейсбук.

Мера Риги Ніла Ушакова оштрафували на 50 євро за спілкування російською мовою. Про це він написав у Facebook, передають Патріоти України.

Ушаков зазначив, що його оштрафували за спілкування зі школярам російською мовою.

- На думку Центру державної мови, посадова особа не може відповідати школярам на їхній рідній мові. Навіть під час неформального спілкування. А факт трансляції в Facebook є ще і обтяжливим фактом. Навіть не дивлячись на те, що моя особиста сторінка, – зазначив він.

До речі, нещодавно Ніл Ушаков потрапив у курйозну ситуацію - під час прямого ефіру йому завадив кіт, який вистрибнув попити кави з чашки мера.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...