Метастази "руского міра": Головного контррозвідника Бельгії затримали на шпигунстві для Росії

Клемент Ванденборре, який сорок років пропрацював у розвідувальній службі … підозрюється у знищенні конфіденційних документів.
Клемент Ванденборре. Фото: PHOTO NEWS.

Голову контррозвідки Бельгії відсторонили від посади через підозру у шпигунстві на користь Росії. Про це повідомляє De Morgen, передають Патріоти України.

Зараз колишній керівник знаходиться під домашнім арештом, загалом він віддав спецслужбі 40 років. Також його обвинувачують у недотриманні процедури щодо знищення конфіденційних документів бельгійської контррозвідки.

“Глава військової контррозвідки Клемент Ванденборре, який сорок років пропрацював у розвідувальній службі … підозрюється у знищенні конфіденційних документів. Поки йде розслідування, Ванденборре відсторонений від посади і залишається вдома. Його офіс опечатаний з кінця січня”, – йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що звинувачення стосовно керівника служби контррозвідки можуть бути пов’язані з боротьбою двох структур: розвідувальної служби ADIV та військової розвідки.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...