М'ясник, з котрим Вова ходив на танці: Навальний розповів про ще одного "гаманця Путіна" (відео)

Путіна з Петром Колбіним пов'язують давні дружні стосунки. Їхні батьки товаришували, а з дворічного віку хлопці разом проводили літо на дачі.

Володимир Путін. Фото:obozrevatel.com

Петро Колбін – друг дитинства президента Росії, в дев'яності працював у Петербурзі м'ясником. Путіна з Колбіним пов'язують давні дружні стосунки. Про це пише у своєму блозі російський опозиціонер Олексій Навальний, передають Патріоти України.

За його інформацією, їхні батьки товаришували, а з дворічного віку хлопці разом проводили літо на дачі. "У 1969 році, в підлітковому віці, за розповідями покійного батька Колбіна, Петько і Володя ходили на танці в сусіднє село і там брали участь в якихось бійках", - зазначає Навальний.

Петро Колбін - другий після Ролдугіна "гаманець" Путіна

З обранням Путіна президентом, справи Колбіна покращилися. У 2005 році Колбін став акціонером знаменитого нафтотрейдера "Гунвор", що належить Геннадію "Гангрені" Тимченку. А потім провернув ще кілька вдалих угод, які забезпечили йому місце в списку Форбс, а трохи згодом, в 2015 році, і місце в списку американських індивідуальних санкцій.

"Джерело доходу Колбіна вкрай примітивне. Купив по знайомству за безцінь - продав дорого", - пише Навальний. Він наводить у приклад фірму "ЯмалІнвест", де у Колбіна була частка. Фірма постачала "Газпрому" деталі для трубопроводів за ціною, втричі вищою за ринкову.

"Газпром" міг купувати безпосередньо у заводу, але купував у Колбіна, який завищував і закупівельну вартість.

Інший приклад - "Ямал СПГ". За даними журналістів, у 2010 році Колбін купує чверть компанії (блокпакет) у "Газпромбанку": "Купує за мізерну для такої компанії вартість в 90 млн доларів. "Комерсант" пише, що взагалі за 75. А навіщо платити більше, якщо голова ради директорів банку-продавця — Міллер, інший старовинний друг Путіна з мерії".

Оборудка була настільки суперечливою, що затверджували її особисто з Путіним на урядовій комісії. Вже через півтора року Колбін продає свою частку за 526 мільйонів доларів. Тобто він отримав 430-450 млн доларів прибутку за 18 місяців.

"Менше, ніж рік тому, Колбін продав дві квартири загальною площею 600 м2 в елітному житловому комплексі на Арбаті — якійсь пані Ганні Зацепіліній. Цю пані ми вже знаємо — їй вже продавали квартири бізнесмени Тимченко і Баєвський (партнер Ротенбергів). Нова власниця елітної нерухомості в солідному віці, у неї вже дорослі онуки і, напевно, правнуки. Її онуку звуть Аліна Кабаєва", - підсумував Навальний.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...