Мільярд рублів "коту під хвіст": Ізраїль збив російську "пташку" на кордоні із Сирією (фото)

Скандал всіляко намагаються зам'яти. Кремлівські ЗМІ, як води у рот набрали.

Ізраїльтяни збили російський БПЛА. Фото: соцмережі.

У Сирії ЦАХАЛ 12 липня розгромив російський безпілотник "Форпост-2" вартістю майже в 1 мільярд рублів. Про нищівний удар ізраїльтян по російському угрупованню розповів в Facebook експерт по Близькому Сходу російський блогер Ель Мюрид, передають Патріоти України.

Інцидент трапився ще 12 липня акурат перед візитом прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху в РФ. Резонансний випадок був проігнорований як кремлівськими, так і ізраїльськими ЗМІ - не захотіли роздмухувати галас. Однак правда спливла назовні. Виявилося, що бійці ЦАХАЛ засікли невідомий безпілотник на території Сирії за 10 км від своїх Голанських висот. Вони запідозрили росіян і зв'язалися з ними, щоб дізнатися, чи не їх це дрон. Відповідь отрималу стандартну - "настамнет" і вдарили ракетою. БПЛА все-таки був російським. Більш того, з'ясувалося, що це "Форпост-2", вартість якого сягає майже 1 мільярда рублів.

Мюрид, коментуючи інцидент, припустив, що "Форпост" до Голанських висот послали якісь російські олігархи, які відстоюють в Сирії свої бізнес-інтереси. Їм міг не сподобатися той факт, що Ізраїль видавлює Іран з конфлікту, та ще й залучає до цього Кремль. "Частина російських угрупувань намагається протидіяти Ізраїлю, не надто турбуючись про можливі наслідки для всієї російської політики в регіоні", - попередив експерт про неприємності, які загрожують РФ. Важливо зазначити, що це вже другий за рахунком "Форпост", який РФ втратила в Сирії.


"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...