Мінські угоди можуть стати "петлею на шиї" України, - Кравчук

Формат Мінських домовленостей повинен бути таким, щоб мати міжнародну силу, впевнений екс-президент.

Леонід Кравчук. Фото:www.facenews.ua

Україні потрібно домагатися зміцнення і зміни мінського формату переговорів по Донбасу, оскільки в нинішньому статусі, складі і форматі угоди стратегічних питань українського життя на Сході не вирішити. Про це перший президент незалежної України Леонід Кравчук сказав в інтерв'ю Сегодня, інформують Патріоти України.

За його словами, формат Мінських угод зараз з міжнародної юридичної точки зору не є повним. "Що це таке, коли рішення приймає контактна група з питань, які є визначальними для всього міжнародного устрою світу?

Захоплення території, анексія Криму ... Приймає рішення контактна робоча група. І документи не підписує ніхто, скажімо, з президентів", - сказав він.

На думку Кравчука, Мінські угоди повинні розглядатися як перший етап вивчення ситуації на Сході та спроб її врегулювати.

"Ми вже півтора року з цими Мінськими угодами танцюємо, ніякого результату немає. Тому потрібно посилити статус Мінських угод, або назвати їх по-іншому. Але в сьогоднішньому статусі, складі і форматі Мінські угоди стратегічних питань українського життя на Сході не вирішать ... Нам потрібно домагатися зміцнення і зміни формату. Щоб він був таким, який має міжнародну силу", - упевнений перший президент незалежної України.

Він зазначив, що в даній ситуації Мінські угоди "можуть стати петлею на шиї України". "Я вже чую, що, наприклад, голова німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр каже: Україна повинна проводити вибори (на окупованому Донбасі - ред.), чому вона тягне?

А чому Росія тягне і не виводить свої війська, а ввела свою морську піхоту на територію Донецької та Луганської областей? Тут потрібно сісти, розібратися, і прийняти обов'язкове рішення для всіх.

І для Росії, і для України, за допомогою світових лідерів. Чи може це бути формат підписантів Будапештського меморандуму, або великої сімки ... Я не знаю, але робоча контактна група, яка працює в Мінську, не підпише документів, які будуть виконуватися", - заявив Кравчук.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...