Мінус один: Путін позбувся свого головного конкурента на виборах

Кіровський обласний суд визнав законним вирок опозиціонеру Олексію Навальному, що забороняє йому висуватися на виборах.

О.Навальний. Фото: Дзеркало тижня.

Російський опозиціонер Олексій Навальний не зможе висунути свою кандидатуру на майбутніх виборах президента РФ через рішення суду у справі "Кіровлісу". Про це повідомляє Meduza, передають Патріоти України.

Кіровський обласний суд визнав законним вирок опозиціонеру Олексію Навальному і бізнесменові Петру Офіцерову. Таким чином набуло чинності рішення Ленінського суду, яким Навального визнали винними в розкраданні майна підприємства "Кіровліс" і засудили до п'яти років умовного терміну (Офіцерова – до чотирьох).

За російськими законами, судимість забороняє кандидату висуватися на виборах. Адвокат політика Вадим Кобзєв заявив, що вирок мають намір оскаржити в Європейському суді з прав людини.

У той же час голова передвиборного штабу Навального Леонід Волков заявив, що передвиборна кампанія політика не залежить від вироку. "Ми, звичайно, ведемо її не зважаючи на цей вирок, а у відповідності з його юридичним і моральним правом балотуватися, якого ми і будемо добиватися", - заявив він.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...