Міжнародний Суд ООН задовольнив прохання України про тимчасові заходи щодо позову проти РФ (відео)

Міжнародний суд ООН виніс проміжне рішення у справі Україна про Росії, визнавши, що має юрисдикцію prima facie для розгляду даної справи.

Міжнародний суд ООН. Фото: REUTERS.

Міжнародний Суд ООН задовольнив прохання України про тимчасові заходи за позовом проти Росії Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Про це, оголошуючи проміжне рішення суду, заявив суддя Абрахам, пишуть Патріоти України з посиланням на 112.Україна.

У той же час, суд прийняв рішення, що тимчасові заходи за позовом будуть сформульовані в іншому вигляді, ніж пропонувала Україна.

"Суд зазначив після розгляду всієї інформації, що умови, яких вимагає статут для того, щоб визначити тимчасові заходи щодо Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, відповідають вимогам. Зараз очікується остаточне рішення суду для того, щоб суд зміг відзначити певні заходи, щоб захистити права, про порушення яких заявила Україна... В цьому випадку, розглянувши тимчасові заходи, на які подала запит Україна і умови цієї справи, суд вважає, що заходи повинні бути визначені, але не будуть ідентичні тим, на які подала запит Україна", - сказано в рішенні суду.

Зазначимо, що згідно з процедурою, суд виносить рішення, чи має він юрисдикцію prima facie (дослівний переклад - "юрисдикцію на перший погляд"). Це - необхідна умова для того, щоб прийняти рішення про тимчасові заходи. Через рік або два, після прийняття цього рішення приймається остаточне рішення про юрисдицкцію.

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...