Могеріні про антиросійські санкції: Рішення Трампа не вплинуть на наміри ЄС продовжити їх

При цьому вона допускає, що ЄС може об'єднатися з Росією проти деяких планів обраного президента США.

Федеріка Могеріні. Фото: REUTERS

Верховний представник Європейського Союзу з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що політика ЄС щодо РФ не залежить від Вашингтона. Про це Могеріні заявила в інтерв'ю The Wall Street Journal, передає РБК. Про це повідомляють Патріоти України.

Говорячи про антиросійські санкції, голова європейської дипломатії заявила, що ЄС має намір їх продовжити. За її словами, які б рішення не приймала адміністрація Трампа щодо антиросійських санкцій, Брюссель буде продовжувати пов'язувати їх з виконанням мінських домовленостей. "Європейські рішення не пов'язані з політичними рішеннями у Вашингтоні", - підкреслила Могеріні.

Вона заявила, що ЄС готовий працювати з командою Дональда Трампа. При цьому вона допускає, що ЄС може об'єднатися з Росією проти деяких планів обраного президента США. "У кожному конкретному випадку ви знайдете питання, де я не була би здивована бачити європейців і росіян на одній стороні. Це угода з Іраном, мирний процес на Близькому Сході і можлива роль ООН", - сказала Могеріні. Трамп заявив про те, що має намір переглянути угоду з Іраном, "струсити" Близький Схід і зменшити роль ООН. Могеріні зазначає, що ЄС готовий до співпраці з командою Трампа по широкому спектру проблем, де у Брюсселя і Вашингтона є спільні інтереси.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...