"Моська" спробувала гризнути "слона": Вашингтон жорстко відреагував на погрозу Кремля збивати американські літаки

У Пентагоні запевнили, що США не будуть вагатися, щоб захистити своїх пілотів у Сирії при виникненні загроз.

У Пентагоні жорстко відреагували на погрози РФ. Ілюстрація:https://topwar.ru

Представник Пентагону Джефф Девіс заявив, що США не будуть вагатися, щоб захистити своїх пілотів у Сирії, при виникненні загроз. Дана заява прозвучала у відповідь на погрозу РФ брати на приціл літальні апарати міжнародної коаліції під егідою США в небі над Сирією. Про це повідомляє Апостроф з посиланням на Washington Examiner, передають Патріоти України.

"Ми знаємо про заяву Росії. Ми не прагнемо до конфлікту з жодною зі сторін конфлікту в Сирії, крім ІДІЛ, але ми не будемо вагатися, чи захищати себе або наших партнерів, якщо вони виявляться під загрозою", - сказав Девіс.

Ще один представник США полковник Райан Діллон заявив, що літаки коаліції продовжать проводити операції над Сирією, атакуючи сили ІДІЛ і здійснюючи повітряну підтримку наземним союзницьким військам.

Однак він підкреслив, що авіація коаліції буде уникати тієї частини повітряного простору Сирії, який вказала РФ у своїй заяві.

"В результаті недавніх зустрічей, пов'язаних з сирійським режимом і російськими силами, ми зробили певні заходи з переміщення літаків над Сирією, щоб продовжувати атакувати війська ІДІЛ, забезпечуючи при цьому безпеку наших льотних екіпажів з урахуванням відомих загроз на полі бою", - зазначив Діллон.

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...