Московський суд проголосив вирок екс-директору Бібліотеки української літератури

Міщанський суд Москви засудив екс-директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталію Шаріну до чотирьох років позбавлення волі умовно.

Наталія Шаріна в суді, листопад 2016 року. Фото: Радіо Свобода.

У Москві суд визнав винною в екстремізмі і розтраті екс-директора Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну. Про це повідомляє "Інтерфакс", передають Патріоти України.

"Шаріна вчинила дії, спрямовані на розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності. Шаріна зробила розтрату грошових коштів у корисливих цілях", - йдеться у вироку судді Олени Гудовшнікової.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року в Бібліотеці української літератури в Москві пройшли обшуки. Потім її директор Наталія Шаріна була затримана. У неї вилучили 150 книг і брошур. Приводом для порушення справи стало нібито поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, яке було визнано російським судом екстремістським.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...