Москва лякала Штати "металобрухтом": На перехоплення Ту-95 і Су-35 США підняли в повітря невидимки п'ятого покоління

За даними Пентагону російські літаки не несли озброєння. Вони не порушували повітряних кордонів США, залишаючись в міжнародному повітряному просторі.

Американські винищувачі F-22. Ілюстрація:www.pinterest.com

Два винищувачі п'ятого покоління F-22 ВПС США перехопили і супроводили пару російських бомбардувальників-ракетоносців Ту-95, які здійснювали політ поблизу Аляски разом з двома винищувачами Су-35. Про це повідомляє телеканал Fox News з посиланням на джерела в Пентагоні, передають Патріоти України.

Американські літаки зі складу 3-го винищувального авіакрила ВПС США з авіабази Елмендорф патрулювали повітряний простір над затокою Коцебу в Чукотському морі в 50 милях на північний захід від міста Чаріот. За даними джерел, російські літаки не несли озброєння. Вони не порушували повітряних кордонів США, залишаючись в міжнародному повітряному просторі.

Як зазначено в повідомленні, США вперше зафіксували супровід бомбардувальників Ту-95 винищувачами типу Су-35.

У квітні 2017 року російські літаки з'являлися в зоні відповідальності NORAD (сили ППО північноамериканського континенту, підтримувані спільно США і Канадою) кілька ночей поспіль. 21 квітня про їх польоти доповіли президентові США Дональду Трампу.

Прес-секретар Трампа Шон Спайсер зазначив, що такі польоти не є чимось незвичайним. "Ми також проводимо патрулювання в міжнародному просторі. Це відповідає міжнародним правилам", - сказав він.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...