Москва наривається: Росія двічі обстріляла літаки ВПС Ізраїлю в Сирії, - ЗМІ

Небезпечні зіткнення між ВПС Росії та Ізраїлю в небі Сирії тривають, незважаючи на обговорення цього питання у Москві в березні на зустрічі Путіна з ізраїльським президентом.

Ілюстрація:http://rusjev.net/

Російські військові в Сирії щонайменше двічі обстрілювали ізраїльські військові літаки. Про це повідомляє Reuters з посиланням на ізраїльське видання Yedioth Ahronoth, інформують Патріоти України.

Видання не повідомляє точну дату і місце інцидентів. Не говориться також, чи були ізраїльські літаки підбито.

За інформацією Yedioth Ahronoth, через ці інциденти прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху звернувся до Росії з пропозицією поліпшити оперативну координацію військових з російською стороною. Також видання зазначає, питання обстрілу росіянами ізраїльських військових літаків вперше було піднято під час зустрічі з Путіним президента Ізраїлю Реувена Рівліна, який побував 15 березня в Москві.

Ізраїльські військові поки від коментарів відмовилися. Також не коментують інформацію в офісі Нетаньяху і посольстві Росії в Ізраїлі.

"Ізраїль, який вже кілька разів бомбив Сирію, щоб зірвати передачу зброї бойовиками ліванської "Хезболли", створив оперативну гарячу лінію з Москвою, для того, щоб уникнути випадкового протистояння з російськими військовими на території Сирії", - зазначає видання.

Під час свого останнього візиту в Москву Нетаньяху заявив: "Я прийшов сюди з однією головною метою - посилити координацію в галузі безпеки між нами для того, щоб уникнути невдач, непорозумінь і непотрібної конфронтації".

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...