Москва перестала бути центром "руского міра", такого удару РПЦ не знала з 1917 року: Російський діяч привів у ступор кремлівських телепропагандистів (відео)

Микита Ісаєв констатував, що зараз РПЦ перетворюється на одну із звичайних помісних церков.

Микита Ісаєв. Фото: ПолитНавигатор.

Російський політик, лідер руху "Нова Росія" Микита Ісаєв заявив, що надання Українській православній церкві Київського патріархату Томосу про автокефалію можна порівняти за потужністю з тим ударом по Російській православній церкві, який зруйнував її у 1917 році, передають Патріоти України.

Крім того, він вважає, що вказане історичне рішення позбавило Москву статусу центру "русского міра". Свою думку він озвучив в ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1". "Так вийшло, що зараз РПЦ отримує такий удар, якого вона не отримувала з 1917 року. У той момент, коли вона була повністю фактично розвалена більшовиками і після цього відновлювалася. Зараз ми стаємо однією із помісних церков, на жаль. Не центром "русского міра" - Москва перестає бути такою", - сказав він.

Джерело: Обозреватель

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...