"Москва показала свої реальні наміри": Дуда назвав Росію найсерйознішою загрозою глобальному світу

За словами польського президента, ключем до забезпечення безпеки євроатлантичного регіону є зв'язки між Європою і Північною Америкою.

Анджей Дуда. Фото:Паноптикон

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Росія є найбільшою загрозою глобального світу. Про це Дуда сказав в ході останнього дня Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Польща.

За словами польського президента, ключем до забезпечення безпеки євроатлантичного регіону є зв'язки між Європою і Північною Америкою.

Анджей Дуда наголосив, що необхідно прагнути до зміцнення цих зв'язків, а також зазначив, що найкращою інвестицією США в світі є стабільність і безпека в Європі: "Для всіх нас важливий розвиток політики безпеки і оборонного співробітництва в Євросоюзі, а також розвиток співробітництва ЄС зі США. Зміцнення обороноздатності європейських держав розширює можливості всього Північноатлантичного альянсу, в тому числі США".

Глава Польщі зазначив, що Росія представляє собою найсерйознішу загрозу безпеці Європи і світу: "Напад на Грузію в 2008 році, а також незаконна анексія Криму та військова інтервенція в Україні в 2014 році показують, які реальні наміри Росії. Події останніх днів довели, що Кремль дозволяє собі робити замахи при використанні хімічної зброї на території держав НАТО і втручатися в демократичні процеси".

За словами Дуди, другою серйозною загрозою є дестабілізація ситуації на південних кордонах НАТО, де діють терористичні угруповання, які загрожують всій Європі.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...