Москва в істериці: ВПС НАТО рознесли три ключові пункти асадівсько-путінського угруповання в Сирії

Знищено ключові об'єкти по розробці, виробництву хімічної зброї диктатора, а також військова база, що використовувалась для нанесення ударів зброєю масового враження. Російська ППО виявилась безсилою. Кількість загиблих наразі не відома.

Президент США Дональд Трамп вирішив завдати ракетного удару по Сирії у зв'язку з виниклим загостренням на Близькому Сході через хіматаку на Думу, в суботу, 7 квітня, яка погубила близько 100 чоловік, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

"Нещодавно я наказав Збройним силам Сполучених Штатів почати точкові удари по об'єктах, пов'язаних з хімічною зброєю сирійського диктатора Башара Асада", - сказав він.

Трохи пізніше президент Трамп сказав, що Великобританія і Франція також беруть участь в операції. "Зараз йде спільна операція зі збройними силами Франції та Сполученого Королівства. Ми дякуємо їм обом", - додав він.

Російський посол в США заявив, що попередження РФ "остались неуслышанными" і "сбылись худшие опасения". Заяву зробив посол Росії в США Анатолій Антонов.

"Вся ответственность лежит на Вашингтоне, Лондоне и Париже. Оскорбление президента России недопустимо и неприемлемо. США владеют самым большим арсеналом химического оружия и не имеют морального права обвинять другие страны", - йдеться в заяві.

НАТО підтримало нанесення ракетно-бомбових ударів США, Франції і Великобританії по об'єктах в Сирії, у відповідь на хімічну атаку в місті Дума, в результаті якої загинуло щонайменше 85 осіб. У Росії ж заявили, що обстріл стався тоді, коли Сирія "отримала шанс на мирне майбутнє".

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що завдані удари "обмежать можливості керівництва Сирії по використанню хімічної зброї".

Раніше глава Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Джозеф Данфорд виступав з аналогічними заявами. За його словами, цілями ударів США, Великобританії і Франції стали три об'єкти, пов'язані з хімічною зброєю.

Першою метою став науково-дослідницький центр під Дамаском, другим - склад хімічної зброї поруч з містом Хомс. Третій удар був нанесений по командному пункту, розташованому неподалік від складу.

Є перші відео наслідків нічної атаки на Домаск:

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...