​Москва в шоці: Екс-президент Польщі та Нобелевський лауреат миру закликав збивати "соколів Путіна"

Кремль грається з НАТО в «крутого хлопця», намагаючись залякати більш сильного, насправді супротивника. Хулігана треба луснути по носу, і він знатиме своє місце. Росія отримавши заслужено по зубам, не посміє придати ескалацію військовому конфлікту.

Лех Валенса

Таку точку зору висловив легендарний політик, перший президент посткомуністичної Польщі, Лех Валенса, котрий свого часу вивчав ментальність та звички московських керманичів, повідомляють Патріоти України.

На прикладі весняного інциденту пан Валенса обгрунтував дієву тактику до «російського ведмедя». Зокрема таке. Російські літаки, які в квітні здійснювали маневри поруч з американським есмінцем USS Donald Cook в Балтійському морі, варто було б збити, заявив екс-президент Польщі в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"На місці командира цього корабля, якби над нами пролетіли ці літаки, я б збив їх. Але не так, щоб убити пілотів. Я б стріляв по крилу", - заявив пан Валенса.

За словами політика, такі дії не спровокували б військовий конфлікт.

"Який конфлікт? Ніхто не хоче конфлікту. Зокрема, Росія. Але вона хоче домогтися перемоги залякуванням і шантажем. Росія не може дозволити собі конфлікт, це жахливо дорого", - сказав політик.

Нагадаємо, в першій половині квітня винищувачі Су-24 пролетіли в небезпечній близькості від есмінця "Дональд Кук". Американські військові тоді попередили, що такі маневри "можуть без будь-якої на те необхідності посилити напруженість між країнами і призвести до прорахунку або інциденту, наслідком якого будуть серйозні поранення або загибель людей".

Кращі за Starlink: Вироблені в Україні супутникові системи везуть в РФ для окупантів. У окупантів на фронті вже 22 000 екземплярів Gilat SkyEdge — ЗМІ (відео)

четвер, 9 травень 2024, 4:15

Лише за минулий рік у Росію поставили цього обладнання на приблизно 5 мільйонів доларів. Системи Gilat SkyEdge завозять у Росію через інші країни, але у митних документах вказане їх українське походження. . Завод американської компанії Jabil Circuit в...

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...