Москву "дотисли": Росія повністю закрила "Південний потік", - ЗМІ

Витрати на проект вирішили списати як збитки.

Південний потік. Фото: ЗМІЗ'явилися реальні ознаки того, що «Газпром» поставив на проекті газопроводу «Південний потік» остаточний і жирний хрест. Саме про це свідчить інформація про те, що «Газпром» списав в збитки за 2015 рік 53 млрд. рублів, вкладених в проектування і будівництво газопроводу, повідомляють Патріоти України.

Газета «Комерсант» уточнює, що в якості збитків були списані витрати на геодезичні і проектні роботи на чорноморському узбережжі Болгарії та прилеглій акваторії Чорного моря, а також витрати на модернізацію морського трубоукладача. Інші інвестиції в спорудження інфраструктури та магістралі «Південного потоку» «Газпром» розраховує використовувати в ході будівництва альтернативних газопроводів.

«Південний потік» - проект газопроводу по дну Чорного моря з Росії до Болгарії. Від реалізації цього проекту «Газпрому» довелося відмовитися через протидію з боку США, ряду країн Євросоюзу і керівництва Єврокомісії. Альтернативою «Південного потоку» став газопровід «Турецький потік». Однак робота над цим проектом була припинена після того, як турецький військовий літак збив російський бомбардувальник над територією Сирії.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...