"Може трапитися так, що це остання зустріч "нормандської четвірки" в нинішньому форматі", - Безсмертний

Український дипломат також прогнозує, що тема Сирії емоційно буде домінувати.

Роман Безсмертний. Фото: Facenews.

Може статися так, що сьогодні відбудеться остання зустріч "нормандської четвірки". Про це заявив надзвичайний і повноважний посол, колишній представник України у Тристоронній контактної групи Роман Безсмертний, передають Патріоти України з посиланням на "112 Україна".

"Зустріч це добре, якщо вона завершиться тезою про те, що сторони обмінялися думками й домовилися продовжити дискусію. Навіть канцлер Німеччини Меркель озвучила, що в цей день обов'язково відбудеться обговорення між президентом Франції, президентом Росії і канцлером Німеччини питання про врегулювання ситуації в Сирії... Добре, що вперше за цей рік "нормандська четвірка" зустрілася... Дай Бог, щоб вони сформулювали завдання на найближчий час, що потрібно робити в рамках Тристоронньої групи і підгруп у мінському процесі. Очевидно, що тема Сирії емоційно буде домінувати", - прогнозує Безсмертний.

Також Безсмертний не відкидає, що на зустрічі буде поставлено питання про доречність "нормандського формату" врегулювання надалі. "Може трапитися так, що це остання зустріч "нормандської четвірки" в нинішньому форматі. Може трапитися так, що це взагалі остання зустріч "нормандської четвірки". У цьому випадку доречно ставити питання і про формат, й про зміст, і про перспективи того, що ми називаємо "нормандська четвірка", мінський процес, Мінські домовленості. Очевидно, що результатом, можливо, найкращим, були б якісь доручення, які будуть дані з вироблення позицій", - додав він.

"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...