"Можливо, і не простий, але гідний вчинок": Гройсман прокоментував відставку Яценюка

Політик наголосив, що відповідальність зараз лежить “на плечах кожної політичної сили".

Володимир Гройсман. Фото: ЖЖ

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман назвав заяву Арсенія Яценюка про відставку з посади прем'єр-міністра України “гідним вчинком”. Про це голова ВР сказав на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту, повідомляють Патріоти України.

Він зазначив: “Як ви знаєте, вчора прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк подав у відставку. І я розумію, що це був такий виважений і гідний вчинок”. “Можливо, і не простий, але той, який заслуговує поваги”, - додав Гройсман.

За його словами, перед українським парламентом стоїть питання про формування нової коаліції, яка здатна сформувати “новий реформістський уряд, обрати прем'єр-міністра, забезпечити незворотність європейської інтеграції...”.

За його словами, важливо, щоб було відновлено економічне зростання. Гройсман наголосив, що відповідальність зараз лежить “на плечах кожної політичної сили парламентської, кожної фракції. І я розраховую на те, що буде утворена коаліція, яка дозволить сформувати таким чином владу, щоб вона була ефективною і зможе відповідати на ті виклики, які на сьогоднішній день є”.

Кремль готує потужні гібридні атаки на європейські столиці: Грант виступив із попередженням

понеділок, 13 травень 2024, 6:23

Полковник британської армії у відставці, відомий військовий експерт Глен Грант розповів, що тактика Путіна зосереджується на тому, щоб підірвати здатність європейських країн підтримувати Україну. . "Наскільки серйозно і до кінця будуть готові президен...

Це не про Харків: Експерт пояснив, яким містам загрожує небезпека наступу РФ

понеділок, 13 травень 2024, 2:35

У п'ятницю вранці, 10 травня, збройні сили РФ розпочали наступ на Харківщині, але потрібно очікувати подібних дій й у напрямку Сумської області. Скоріше за все, таким чином ворог відволікатиме українську армію від інших напрямків, оскільки резервів у З...