Можна ще й підзаробити: "У 1 кварталі 2017 року кількість домогосподарств, які встановили сонячні панелі, збільшилась більше ніж у 5 разів!", - Гройсман

Приватні домогосподарства охоче встановлюють сонячні батареї - їх до цього стимулює запроваджений «зелений» тариф, що прив’язаний до курсу євро і за яким можна реалізовувати надлишок електроенергії у мережу.

Українці обирають сонячні батареї. Фото: Фейсбук.

Хороша новина – у 1 кварталі 2017 року кількість домогосподарств, які встановили сонячні панелі, збільшилась більше ніж у 5 разів! Ця цифра зросла від 244 домогосподарств на початку минулого року до 1309 у 1 кварталі 2017 року. Те, що сьогодні ми активно нарощуємо потенціал сонячної енергетики в Україні, - надзвичайно перспективно і важливо для набуття Україною справжньої енергонезалежності. Так написав на своїй сторінці в Фейсбуці Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передають Патріоти України.

Як повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, у 2016 році з-поміж 120,6 МВт нових встановлених потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики, які працюють за «зеленим» тарифом, 99,1 МВт – це об’єкти сонячної енергетики.

«У 2017 році кількість впроваджених проектів зростає. Так, у I кварталі цього року введено 66,1 МВт об’єктів, що виробляють «чисту» електроенергію. Фактично лише за три місяці маємо вже половину потужностей, які було введено у 2016 році. Більша частина з них, а саме – 60 МВт, це сонячні електростанції», - наголосив С. Савчук.

Значний інтерес до енергії сонця проявляють і приватні домогосподарства. Їх до цього стимулює запроваджений «зелений» тариф, який прив’язано до курсу євро і за яким можна реалізовувати надлишок електроенергії у мережу.

Так, у І кварталі 2017 року кількість домогосподарств, що встановили сонячні панелі, збільшилася більш ніж у 5 разів порівняно з початком 2016 року, а саме – з 244 до 1309 домогосподарств. Обсяг потужностей сонячних панелей зріс більш ніж у 10 разів: з 2,2 МВт станом на початок 2016 року до 20 МВт у І кварталі 2017 року.

«Сьогодні наше завдання – продовжувати розкривати весь потенціал сонячної енергетики в країні та сприяти залученню інвестицій у цю сферу», – підсумував Сергій Савчук та додав, що участь у таких конференціях дозволяє врахувати іноземний досвід впровадження проектів «чистої» енергетики.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...