​Можна тільки вітати: Володимир Гройсман увійшов до четвірки найвпливовіших євреїв світу - Ісраель ха-Йом

Займаючи високі пости, він ніколи не приховував єврейських коренів і ходив до синагоги. Поряд з українським прем’єром опинились два нобелівські лауреати, видатний музикант, і, навіть, Іванка Трамп, котра має неаби який вплив на свого татуся Дональда.

Новий статус прем'єра допоможе і Україні

Список 15-ти найвпливовіших євреїв світу, які залишили помітний слід в році, що минає 2016 році, був опублікований в п'ятницю 23 грудня під егідою ізраїльського Міністерства у справах діаспори, зазначають Патріоти України.

Матеріал вийшов у вигляді спецдодатка до наймасовішої газеті Ізраїлю «Ісраель ха-Йом» ( «Ізраїль сьогодні») і газеті правої орієнтації «Макор Рішон» ( «Першоджерело»).

Перше місце віддано великому музиканту і виконавцю Леонарду Коену (82), який помер восени 2016 року. Також в списку вказано «свіжий» лауреат Нобелівської премії з літератури Боб Ділан (Роберт Алан Цимерман). Ще серед втрат цього року позначений і Нобелівський лауреат Елі Візель.

Четвертим у цьому престижному списку був вказаний прем'єр-міністр України 38-річний Володимир Гройсман. У статті про нього сказано, що Гройсман - онук єврея, який дивом врятувався під час Голокосту, прикинувшись мертвим в ямі серед розстріляних. Також вказується, що займаючи пости мера Вінниці, віце-прем'єра України і спікера Верховної Ради, він ніколи не приховував своїх єврейських коренів і приходив на релігійні свята в синагогу.

Укладачі рейтингу повідомляють, що частина родичів Гройсмана репатріювалася до Ізраїлю, проживаючи зараз в місті Ашдод. Цікаво, що укладачі списку написали на івриті ім'я глави уряду України саме в українському звучанні «Володимир», а не в російській варіанті «Владимир». Відзначимо, що робочий візит прем'єр-міністра України в Ізраїль відбудеться 27-28 грудня 2016 року.

Серед найбільш впливових бізнесменів-євреїв в списку позначений 83-річний американський мільярдер Шелдон Адельсон (статок більш $30 млрд.), Відомий своєю підтримкою Республіканської партії, Дональда Трампа і Держави Ізраїль.

Серед жінок цього списку найбільш «зоряне» місце займає 35-річна Іванка Трамп - дочка майбутнього президента США, яка прийняла ортодоксальний іудаїзм і отримала єврейське ім'я Яель. Експерти кажуть, що Іванка дуже впливає на батька. Разом зі своїм чоловіком-євреєм Джаредом Кушнером Яель (Іванка) Трамп будуть частими гостями в Білому домі, в зв'язку з чим вперше в історії там буде обладнана кошерна кухня.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...