Мрії про скрепи: Придністров'я знову зібралося під "високу руку" Кремля

"Загублений острів" сепаратистів, що задихається в українсько-молдовських обіймах, дуже хоче до Росії, запевняє "президент" ПМР.

Євген Шевчук. Фото:www.unn.com.ua

"Президент Придністров'я" Євген Шевчук заявив, що вірить в те, що невизнана держава "рано чи пізно" буде жити з Росією в одній країні. Про це він сказав 9 травня під час спілкування з журналістами після військового параду, передають Патріоти України з посиланням на агентство Новости Приднестровья.

"Сегодня состоялся уникальный по своей сути военный парад. В нем приняли участие военнослужащие оперативной группы российских войск. В те времена, когда была война, мы были все едины, вне зависимости от национальности защищали свою единую Родину. Это нас всех объединяет. Я верю, что мы рано или поздно, а лучше бы раньше, будем жить в единой стране", - сказав Шевчук.

Як відомо, з початку 90-х років Придністров'я залишається невизнаною державою. Сталося це після того, як слов'янська більшість, яка проживає в регіоні, зажадала автономії від Молдови. У 2014 році "влада" регіону просила Держдуму РФ розробити закон, який дозволив би прийняти "державу" до складу Росії.

Контингент російських миротворчих сил в Придністров'ї складається з одного батальйону (близько 412 чоловік) і оперативної групи російських військ (ОГРВ), що складається з двох батальйонів загальною чисельністю близько 1 тис. чоловік. Військовослужбовці ОГРВ займаються охороною складів з боєприпасами в селі Колбасна, що залишилися після розпаду СРСР і досі не вивезені з Молдови.

ОГРВ і миротворчий батальйон укомплектовуються як придністровськими росіянами (150-160 тис. жителів Молдови з громадянством РФ), так і відрядженими з Росії. Молдова не визнає за ОГРВ будь-якого офіційного статусу і наполягає на виведенні російських військових зі своєї території.

У квітні 2016 року Росія заявляла, що не може вивести своє озброєння з Придністров'я через ситуацію в Україні.

Не рахуючись зі втратами: Росія кидає на штурм Часового Яру людей без зброї, - спікер ОСУВ Хортиця

середа, 1 травень 2024, 20:29

Росія кидає на штурм Часового Яру Донецької області людей без зброї. Керівництво армії РФ дає їм настанову добути зброю в бою. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі Liga, передають Патріоти України. «В районі Часового Яру вже ф...

Намагалась сховатися, але не вийшло: У Харкові знайшли бібліотекарку-колаборантку (фото)

середа, 1 травень 2024, 19:43

За даними слідства, у липні 2022 року жінка влаштувалася до так званого "Шевченковского библиотечного филиала отдела культуры, молодежи и спорта ВГА Купянского района". Вона стала "и. о. заведующей" цієї філії. Вона проводила перепис українських книжок...