"Мріяв побудувати велику, міцну армію в Україні. І йому б це вдалося": Загиблий комбат Жук мріяв стати генералом

Товариші загиблого із сльзами на очах згадують мрії і плани, яким не судилося збутися.

Андрій Жук. Фото: ЖЖ

Професійний військовий і юрист Андрій Жук мріяв про ще одну освіту і про сильну армію, повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Один із найближчих друзів і кум Андрія Жука Олексій Комар під час прощання зі сльозами на очах говорив про їхні мрії, яким вже не судилося збутися.

Загиблий комбат Жук міріяв стати генералом - фото 1

"Він тільки на 2 роки старший, але він був моїм наставником, - розповідає боєць 72-ї окремої механізованої бригади 3 батальйону 8 роти Олексій Комар. - Андрій мріяв поступити в Національний університет Міноборони і стати генералом, генералом армії. Ще раніше він закінчив прикордонну академію, однак тоді не довго прослужив."

Знову покликала в армію Жука війна на Сході країни. Ось тоді він остаточно зрозумів – що то його покликання. Вже у 72 батальйоні він пізнав особливість військової служби і відчув свою необхідність на фронті.

Загиблий комбат Жук міріяв стати генералом - фото 2

"Андрій був завжди для всіх порадником і наставником, - продовжує Олексій. - Мене в цьому житті власне його поради вивели на правильний життєвий шлях."

Андрій завжди був нарівні з рядовими, ніколи себе не позиціонував як велике начальство. Та й загинув, бо не лише очолив загін, що подався на пошуки диверсійної групи, а першим ринувся в бій. До нього тягнулося, за словами Олексія, все добре – навколо нього завжди були справжні бійці, порядок і справедливість.

"Мріяв Андрій побудувати велику, міцну армію в Україні. І йому б це вдалося. Я переконаний в цьому на всі тисячу відсотків," – настирно повторює Олексій.

А ще Андрій себе називав одиноким вовком, намагався й залишатися самотнім – казав – допоки війна. Намагався вирішувати всі складні завдання, в тому числі й бойові операції планував на самоті. Коли вже рішення приймав – тоді й ставив до відома підрозділ.

Позивний "Мауглі" теж не випадковий. Комбат почувався як і герой однойменного мультфільму, вожаком. "Нас вороги називають "бешенными волками", то цей позивний йому дуже підходив," – замовкає боєць.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...