МВФ розглядатиме виділення Україні чергового траншу вже на наступному тижні

Розгляд Радою виконавчих директорів МВФ третього перегляду програми України заплановано на 3 квітня 2017 року.

Співпраця України з МВФ продовжується. Ілюстрація: finance.bigmir.net.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду планує розглянути виділення Україні наступного траншу за програмою розширеного фінансування 3 квітня. Про це повідомили в київському представництві фонду, передають Патріоти України з посиланням на "Українські новини".

"Розгляд радою виконавчих директорів МВФ третього перегляду програми України в рамках механізму розширеного фінансування - разом з результатами консультацій 2016 з статті IV угод МВФ - заплановано на 3 квітня 2017 року", - повідомив постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше.

Інформацію про те, що МВФ розгляне українське питання 3 квітня підтвердив й міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Роботу завершенно спільними зусиллями. Питання України буде розглянуто Радою Директорів МВФ 3 квітня", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Завершення третього перегляду дозволить Україні отримати транш обсягом близько 1 млрд доларів.

При цьому питання виділення Україні наступного траншу досі відсутнє в плані роботи Ради директорів МВФ, розписаному до 7 квітня.

Згідно з планом, на 3 березня заплановані консультації з владою Сан-Марино.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ відклала обговорення третього перегляду програми для України і виділення чергового кредитного траншу в розмірі 1 млрд доларів, який був запланований на 20 березня.

МВФ запропонував переглянути показники розвитку економіки внаслідок дії блокади Донбасу.

За даними джерел агентства, Україна і МВФ також обговорюють необхідність розблокування відділень Сбербанку.


Стан важкий: На прем'єра Словаччини чекає ще одна операція

четвер, 16 травень 2024, 16:30

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо очікує ще одна операція, проте з його ліками можуть виникнути проблеми. За даними видання, Фіцо очікує операція на стегні. Водночас видання повідомляє, що у прем'єра Словаччини була кровотеча в черевній порожнин...

РФ може затягнути війну на роки: Мусієнко пояснив, чому заговорили про замороження конфлікту

четвер, 16 травень 2024, 15:56

Російські окупаційні війська намагатимуться затягувати війну, щоб примусити Україну піти на замороження конфлікту, сказав військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. "Такі умови влаштовують...