"Ми будемо ініціювати процедуру імпічменту": Новинський пригрозив Порошенку після обшуків

Нардеп Вадим Новинський скаржиться на незаконні обшуки підприємств Смарт-Холдингу, звинувачуючи Петра Порошенка в бездіяльності.

Вадим Новинський. Фото google.com

Народний депутат Вадим Новинський у зв'язку з обшуками в компанії Смарт-Холдинг, засновником якої він є, заявив, що восени докладе всіх зусиль для ініціювання процедури імпічменту президента. Про це йдеться в його заяві, текст якої публікують Патріоти України.

"Уже восени ми докладемо всіх зусиль для розпуску цього парламенту війни, і відставки цього уряду соціального геноциду. Більше того, якщо президент, гарант Конституції Петро Порошенко не зробить екстрених кроків щодо докорінної зміни ситуації в країні, ми будемо ініціювати процедуру імпічменту", - підкреслив Новинський.

Він нагадав, що сьогодні на низка підприємств, що входять до сферу інтересів компанії Смарт-Холдинг проходять, на його думку, незаконні обшуки.

"Представники СБУ, прикриваючись сумнівними рішеннями судів, зайшли в офіси підприємств, заявляючи, що їхня мета - вивчення питання про нібито "причетність" підприємств холдингу до фінансування тероризму", - вважає Новинський.

"Для мене абсолютно очевидно, що це нахабна, бандитська атака на мене як бенефіціара групи компаній. Причина одна - моя непримиренна політична і громадянська позиція, а також моя діяльність як опозиційного політика і мецената Української православної церкви", - зазначив Новинський.

Служба безпеки поки не коментує заяву про обшуки низки підприємств, що входять до сферу інтересів компанії Смарт-Холдинг.

Раніше в компанії Смарт-Холдинг заявляли, що сьогодні, 22 липня, на підприємствах компанії Служба безпеки провела обшуки. Повідомлялося, що причиною обшуків представники СБУ називають підозру в "причетності підприємств холдингу до фінансування тероризму".

У лютому 2015 року співробітники МВС також провели обшук у київському офісі Смарт-Холдингу. Тоді вони проходили в рамках кримінального провадження, яке відкрили за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205-1 (підробка документів), ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності), ч. 2 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном), ч. 1 ст. 356 (самоправство), ч. 1 ст. 358 (підробка документів) КК України.

Смарт-Холдинг - одна з найбільших інвестиційних груп України. Здійснює діяльність в гірничо-металургійному та нафтогазовому комплексі, суднобудуванні, нерухомості і сільському господарстві. Основним власником Смарт-Холдингу є Новинський.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...