Ми хочемо, щоб Україна стала членом НАТО. Незважаючи на те, що реакція Росії не буде хорошою, - дипломат США

Деякий час тому в НАТО вважали, що РФ може стати партнером Альянсу. Зараз РФ зазвичай вдається до методів гібридної або кібервійни, а також до дестабілізації ситуації в інших державах, намагаючись змінити їх позицію щодо вступу в Альянс.

Ілюстрація:sprotyv.info

США хочуть, щоб Україна стала членом НАТО, і вважають виконання українською державою Річних національних планів "хорошою дорогою" до членства. Дана заяву під час панельної дискусії "НАТО-Україна: Партнерські дії для світу в Європі" на Київському безпековому форумі зробила постійний представник США в Альянсі Кей Бейлі Хатчісон, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Шлях до членства - довгий для багатьох країн. Це не відбувається моментально. Річний національний план (для України - ред.) - це те, що Україна і НАТО, абсолютно точно можуть зробити разом. І це хороший шлях по досягненню подальшого прогресу щодо членства в НАТО для України", - заявила дипломат.

"Ми хочемо, щоб Україна стала членом НАТО, можу вас запевнити", - підкреслила вона. Хатчісон зазначила, що в разі подальшого зближення і вступу України в НАТО не варто очікувати позитивної реакції РФ на це.

"Реакція Росії не буде хорошою. У разі Чорногорії ми побачили, що Росія стає досить агресивною, коли країни починають приєднання до НАТО", - додала посол.

Хатчісон також нагадала, що деякий час тому в НАТО вважали, що РФ може стати якщо не членом Альянсу, то принаймні партнером. У той же час, за її словами, зараз РФ зазвичай вдається до методів гібридної або кібервійни, а також до дестабілізації ситуації в інших державах, намагаючись змінити їх позицію щодо вступу в Альянс.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...