"Ми мовчати не будемо": Полторак пояснив, за яких умов Україна готова виконати мінські домовленості

​За словами міністра, українська сторона не дозволить вбивати українських військових або захоплювати території.

Степан Полторак. Фото:From-ua.com

Україна готова виконувати Мінські угоди, але не дозволить захоплювати території чи вбивати військових. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Ми готові виконувати домовленості. Але за наявності загрози нашим позиціям або життям військових - ми мовчати не будемо", - наголосив він.

За словами Полторака, для недопущення захоплення територій або загибелі бійців українська сторона буде "вживати заходів".

Як відомо, 29 березня в Мінську Тристороння контактна група (ТКГ) домовилася про повне дотримання режиму припинення вогню в зоні АТО на Донбасі від 1 квітня. Також від 1 квітня, до поминальних днів, хочуть впровадити прискорену процедуру перетину лінії зіткнення на КПВВ та подовжити їхню роботу вранці та ввечері.

Україна також вимагає дотримання українського законодавства на окупованій території Донбасу.

Ніяк інакше? Група Єрмака-Расмуссена назвала крайню дату вступу України в НАТО

четвер, 16 травень 2024, 6:22

Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України Єрмака-Расмуссена пропонує встановити чіткі часові межі вступу нашої держави до НАТО. Група підготувала пропозиції, в яких назвала крайню дату вступу України до Північноа...

"Не в останню чергу...": Путін пояснив призначення Білоусова міністром оборони РФ

четвер, 16 травень 2024, 5:58

Російський правитель Володимир Путін пов'язав призначення Андрія Білоусова міністром оборони РФ зі зростанням витрат на військову сферу. Пряма мова: "Новим міністром оборони призначено Білоусова Андрія Ремовича. Пов'язано це не в останню чергу з тим, щ...