"Ми не братні народи, не братські країни. Ми з різних галактик": Бірюков наочно пояснив, чому між українцями і росіянами - прірва (відео)

Позаштатний радник президента порівняв, як ставиться Україна до захопленх російських військових, і як в Росії обійшлися з потерпілим бійцем ЗСУ.

Юрій Бірюков. Фото: ЖЖПозаштатний радник президента Юрій Бірюков прокоментував захоплення бійцями ЗСУ російських диверсантів в Донецькій області, повідомляють Патріоти України.

"Два відео, між якими два роки. Два роки, і відстань в мільйони кілометрів - ми не братні народи, не братські країни. Ми з різних галактик", - написав Бірюков на своїй сторінці в Facebook і опублікував посилання на відео-зізнання захопленого під Троїцьким старшого лейтенанта російської армії і розмову з українським бійцем 79-ї бригади, які мав в 2014 році опіки 75% тіла внаслідок обстрілу з боку Росії.

Радник президента вказує, що російському диверсанту надали лікарську допомогу, "врятували йому життя, поять-годують. Хоча він прийшов до нас вбивати нас. Вбивати нас, в нашій же країні".

При цьому, пише Бірюков, українського бійця, який отримав сильні опіки, "від безвиході ситуації" (бригада була в оточенні) передали російським прикордонникам. Йому не надали допомогу, взагалі. Його 2 години допитували, а потім передали нам".

"Мене читають жителі мордорского запоребрика. Знаю це навіть просто за кількістю повідомлень з матами і прокльонами на лічку. Пихкають, кривляться, юродствують і читають. Я прошу від вас максимального репосту. Таким чином є ймовірність того, що хоча б кілька людей з цієї чорної дірки відмовляться від своїх планів приїхати сюди до нас і диктувати свої правила. Це наша країна. У нашій галактиці. Ми не брати ", - додав Бірюов.

Проблеми у ворога наростають: ЗСУ знищили стратегічний запас пального окупантів у Луганській області

вівторок, 14 травень 2024, 8:52

Ситуація з доставкою пального в окупованій Росією Луганській області стала ще більш напружено. Стратегічного запасу вже немає. Як зазначається в повідомленні, після двох займань на нафтобазах у Луганську та Ровеньках окупанти лишилися можливості накопи...

На тлі нового наступу російських загарбників на Харківщині США надсилають потужний політичний сигнал: Держсекретар Блінкен прибув до Києва

вівторок, 14 травень 2024, 8:15

Під час зустрічей з керівництвом України Блінкен говоритиме про значення додаткової допомоги США Україні і запевнить українців у незмінній подальшій підтримці США. Ентоні Блінкен приїхав в Україну . До Києва прибув держсекретар США Ентоні Блінкен. Про...