"Ми не будемо заробляти на вбивствах": Мальта відмовила російським авіаносцям у дозаправці

Міжнародна спільнота виступає проти допомоги російським військовим кораблям, які везуть в Сирію літаки і зброю.

Російські авіаносці прямують до Сирії. Фото: Укрінформ.

Російські військові кораблі, які йдуть до Сирії, не зупинятимуться на Мальті для дозаправки. Про це газеті Times of Malta заявив міністр закордонних справ країни Джордж Велла, повідомляють Патріоти України .

Таким чином, він спростував повідомлення в ЗМІ про те, що російська флотилія планувала зупинку на острові на своєму шляху до Сирії.

При цьому, глава зовнішньополітичного відомства Мальти не підтвердив і не спростував інформацію про те, чи робила російська сторона запит про зупинку флоту.

Газета зазначає, що раніше на сайті організації Avaaz була оприлюднена інформація про те, що військові кораблі РФ зупиняться на Мальті для дозаправки.

"Прихильники Avaaz запобігли дозаправці цього смертельного флоту в Іспанії. Давайте терміново повідомимо мальтійський уряд, що ми не хочемо бути замішані у військових злочинах і вимагаємо заборонити їх зупинку (на Мальті - ред.)", - говорилося в петиції на сайті.

"Давайте терміново повідомимо прем'єр-міністру Мускату і міністру закордонних справ Велле, що жителі Мальти не хочуть бути замішані в цих військових злочинах і вимагають заборонити візит і обслуговування російських кораблів. Мальта повинна діяти, щоб зупинити бійню, а не робити гроші на цьому", - додали автори документа.

У петиції також підкреслюється, що російські лінкори доставлять в Сирію літаки і зброю, які можуть бути використані для знищення лікарень і шкіл в Сирії.

Крім того, в документі владу Мальти пожурили за те, що вона дозволили зайти російським кораблям на територію країни в 2014 і 2015 роках після анексії РФ українського півострова Крим.

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...